Bardzo krótki zasięg pilota

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • LaurinKlement
    Classic
    • 2017
    • 0

No i stało się, w ostatnim czasie stałem się posiadaczem pięknego pęknięcia na szybie.Garść szczegółów: pęknięcie od strony kierowcy tak 20 cm od krawędzi trochę na wysokości kierownicy, idzie od tzw.pajączka wielkości 5-cio groszówki pionowo w obu kierunkach tak z 10 cm. Połatał mi to pewien naprawde dobry fachura tak że ledwo widać i teraz pytanie, czy jeździliście już z powodzeniem z czymś takim i czy ktoś się specjalnie czepiał? Czy mimo wszystko jest to rozwiązanie czasowe i tak mnie będzie czekała wymiana? Pozdrawiam serdecznie.
  • LaurinKlement
    Drive
    • 2014
    • 59
    • Octavia I (1U2)
    • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Siema wszystkim!
    Koledzy pomóżcie bo zaczyna mnie to bardzo irytować i muszę znaleźć jakieś rozwiązanie.
    Problem moja skodzina ma taki, że oryginalny pilot centralnego zamka działa tylko jak jestem w środku w samochodzie - siedząc w aucie w środku przyciskam zamykanie, otwierania to wszystko działa za każdym razem. Wyjdę tylko z samochodu przykładam nawet pilot do szyby, do słupka przedniego prawego, lewego, do przedniej szyby i NIC...Zadziała raz od wielkich dzwonów :evil: :evil: :evil:

Dodam, że wcześniej pilot przestał działać nawet w środku. Przestała świecić dioda nadawcza pilota więc oddałem go do elektronika no i pilot zaczął działać.

Antenę w prawym słupku sprawdzałem - nic niepokojącego nie zauważyłem, wszystko jak z fabryki.

Jak kupiłem auto rok temu to pilot działał nawet po za autem z tego co pamiętam ale też z bardzo bliska...

Dodam jeszcze, że na przednim pasie pod maską mam jakąś czarną puszkę na kluczyk i od niej odchodzą kable do czujnika otwarcia maski i pewnie do czujniczków w środku przy słupkach - jakiś alarm ale nie wiem do czego to, po co na co? Kluczyka do tego nie mam.

Co to może być? Pomóżcie!
    Możliwe jest , że ktoś przez jakiś program zmniejszył bardzo pomoc zasięg...?
    Może coś z modułem komfortu? Z anteną od modułu?
    Octavia 1 Laurin&Klement 1.9 TDI 110KM

Komentarz

• pawelpps
      Classic
      • 2014
      • 6

A może po prostu bateria w pilocie jest słaba ?
      Czarna puszka pod maską to może być syrena alarmu. Wrzuć zdjęcie albo obejrzej w necie jak wyglądają syreny alarmu.

Komentarz

• aniol
        RS
        • 2012
        • 5228
        • Octavia I combi (1U5)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

LaurinKlement, Powymieniaj baterie i jak masz zapasowy pilot to spróbuj nim podziałać
        http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
        Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• LaurinKlement
          Drive
          • 2014
          • 59
          • Octavia I (1U2)
          • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

pawelpps, Może to być syrena lecz przykryta właśnie metalową puszką bo jest to po prostu metalowa puszka wisząca, a w niej tak jak piszesz - może być syrena od alarmu
          Baterie w pilocie nowe. Gościu który robił pilota dał nówki sztuki.

aniol, Drugiego pilota niestety nie mam Mam tylko i wyłącznie jeden pilot i jeden działający kluczyk. Też muszę się tym zająć bo nie daj boże transponder siądzie i będzie klops.

Tak myślę aby wymienić cały moduł komfortu. Normalnie kupić moduł z pinem do immo. Tylko czy mogę tak po prostu odpiąć stary i podpiąć nowy, zaprogramować immo i odpalić i jechać?

Komentarz

• aniol
            RS
            • 2012
            • 5228
            • Octavia I combi (1U5)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

LaurinKlement, A nie prościej dokupić pilot i zakodować go :?:
            Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• buldoggg
              Rider
              • 2014
              • 347
              • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Mam podobny problem z zasięgiem pilota tzn 4 metry od auta działa bez problemu ale trochę dalej zachowuje się tak jakby pilot nie działał bo nie ma reakcji(kiedyś jak zakładałem alarm do innego auta to pilot działał mi nawet z mieszkania(6 piętro) co to może być ? (baterie nowe)

Komentarz

• aniol
                RS
                • 2012
                • 5228
                • Octavia I combi (1U5)
                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

LaurinKlement, Drugi post
                Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• LaurinKlement
                  Drive
                  • 2014
                  • 59
                  • Octavia I (1U2)
                  • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

aniol, No tak zrobię. Tylko raz już tak zrobiłem, kupiłem pilot na allegro częstotliwość taka sama czyli 433 tylko miał logo seata z tyłu i nie dało rady za cholere go zaprogramować - i ręcznie nie dało i przez vag coma. Dobrze, że udało mi się go odsprzedać...
                  A możliwe, że moduł komfortu te nieszczęsne zielone piny lub urwane piny?

Komentarz

• aniol
                    RS
                    • 2012
                    • 5228
                    • Octavia I combi (1U5)
                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

LaurinKlement, Nie zaszkodzi sprawdzić
                    Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• Marian 2
                      L&K
                      • 2007
                      • 1086
                      • Octavia I combi (1U5)
                      • AQY 2.0 MPI 115 KM

Bardzo dużo zależy od "konfiguracji terenu", i to trzeba brać pod uwagę. Na przykład u mnie, gdy pojadę do lasu, mogę zamknąć/otworzyć samochód z około 50 metrów. Gdy samochód w mieście, wśród wysokiej zabudowy, otwarcie/zamknięcie z 5 metrów, to rzadki wyjątek, ale poprawnie dziala z około 2 metrów. Gdy stanę pod pewnym marketem, na ktorym jest antena telefonii komórkowej, zamknięcie/otwarcie samochodu graniczy z cudem, trzeba dosłownie przykładać pilot do szyby samochodu.

Komentarz

kurde u mnie w skodzie to lapal zajebiscie i nawet baterie mial te ktore w dniu zakupu byly, kiedys moja zona pyta dlaczego auto miga, a ja siedzialem sobie w kiblu i bawilem sie pilotem, mieszkam na 3 pietrze i jak latwo sie domyslec kibel nie jest od strony parkingu

Komentarz

• buldoggg
                          Rider
                          • 2014
                          • 347
                          • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Golas27 tego jeszcze nie słyszałem,sam bawię się tabletem,telefonem ale jeszcze nie wpadłem że można pilotem-dobre,dobre

Komentarz

no wiesz, nie pale wiec cos w kiblu musze robic przy dluzszej posiadowce :szeroki_usmiech

Komentarz

• buldoggg
                              Rider
                              • 2014
                              • 347
                              • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

ja też nie pale ale mimo wszystko pierwszy raz to słyszę o pilocie

Komentarz

• LaurinKlement
                                Drive
                                • 2014
                                • 59
                                • Octavia I (1U2)
                                • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Jaki pilot scyzoryk będzie pasował na 100% do mojego modułu komfortu:
                                Controller: 1J0 959 799 AH
                                Component: 5H Zentral-SG Komf. 0001
                                Coding: 04097
                                Shop #: WSC 04938

Proszę o pomoc bo do tego mojego starego zużytego pilota nie mam siły już :evil:

Komentarz

Pracuję...